Akkeshi Seimei Single Malt 2022
Specificaties
Informatie
Over Akkeshi
Akkeshi Distillery, opgericht in 2013 door de Kenten Company, wordt soms de kleine Lagavulin genoemd vanwege zijn overeenkomsten met de beroemde Schotse distilleerderij. Akkeshi is de tweede Japanse whiskydistilleerderij op het eiland Hokkaido, na de beroemde Yoichi-distilleerderij van Nikka. Net als zijn buurman is het geïnspireerd op de Schotse geest met zijn paar traditionele Forsyths-ketels en het gebruik van geturfde gerst om single malts te produceren met een sterk turfachtig karakter zoals die van Islay. De distilleerderij, gelegen in het hart van immense moerassen, profiteert van een relatief koel klimaat in de zomer en erg koud in de winter, evenals de nabijheid van de zee waardoor de whisky's tijdens de rijping kunnen worden verrijkt door de gejodeerde nevel van de zeelucht . Zelfs voordat de bouw in 2015 begon, kocht Katsuyuki Tatsuzaki, de directeur van de distilleerderij, vaten van twee Japanse distilleerderijen; Eigashima en Araside, om het rijpingsproces voor zijn toekomstige whisky's op te zetten. Toen begon het distillatieproces in 2016. Na verschillende veelbelovende "new borns" van amper een paar maanden oud, maken Akkeshi-whisky's hun intrede met de eerste botteling van Akkeshi Kanro single malt-whisky Peated onthuld in 2020.