Benriach
Neus
Zeer delicate en aangename rook met veel fruit. Zeer evenwichtig. Cocktailkersen, pruimen gemaakt op Madeira. Maar ook lichter en tropisch fruit zoals mango en meloen. Veel vanille, eikenhout en kruiden.
Smaak
Vol, sterk, licht olieachtig. Iets zu
Proefnotities:
Neus: gerookte abrikoos, donkere kersenchocolade, hazelnoottoffee
Smaak: gebakken fruit, geroosterd eikenkruid, sinaasappel en kaneelkruid
Afdronk: Rijke gekarameliseerde rook
Neus
Open, vol. De eerste neus is gedroogd fruit, droog hout gedrenkt in kruiden, stoffige kast, zandkoekjes. Na het ademen veranderen gedroogde vruchten in overrijpe bessen, plus jodium verschijnt.
Smaak
Krachtig genoeg voor zijn diploma. Peperig met
Proefnotities:
Neus: gestoofde pruim, gebakken sinaasappel, gerookte walnoot en kaneelcacao
Smaak: donker fruit, manukahoning en chocolade-rozijnen
Afdronk: Lange en complexe afdronk met gerookte honing
Bessen, appel, honing en een mix van kaneel en eikenhout vormt de basis in de neus.
Lagen van gesuikerde druiven, cacao en dennennaalden vallen op in de mond en worden opgevolgd door tonen van gekarameliseerde peer, honing en subtiele rook.