Collectie
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
Neus: Melkchocolade, karamel, mandarijn en gemalen zwarte peper
Smaak: Manukahoning, zoete cacao, gepocheerde appels en gouden rozijnen
Finish :Vanillecrème, chocoladebrioche, Navel-sinaasappel en lichte kaneelwarmte
De whisky heeft 29 jaar gerijpt in een oloroso sherry vat en er zijn 2940 flessen beschikbaar. De whisky is gebotteld op 49.2% ABV cask strength.
Op de neus geuren van warm leer, geschaafde appel met kaneel, ananas, sigaretten tabak en houtschaafsel. O
Geur: van smeulende houtskool van eikenhout, zoethout en honingraat, met wilde heide, gember, butterscotch en sinaasappelschil.
Smaak: donkere chocolade, crème brûlée en geroosterde amandelen, kaneel, bros toffee, anijszaad en kampvuurrook.
Kleur Licht goudgeel.
Geur Bloemig, steenfruit (abrikoos en perzik).
Smaak Een frisse, maar volle wijn met tonen van aromatisch fruit en witte bloemen.
Neus: Tonen van groen fruit, appel en peer, en een potstille basis.
Smaak: Hints van vanille en kruidnagel maken plaats voor exotische oriëntaalse tonen van sandelhout, kokosnoot en Japanse wierook.
Finish: Een reis door het oosten.
De neus is fris en geurig, delicaat en met verfijnde tonen van vers rood fruit, perzik en bloemtoetsen. Het biedt rondheid in de mond en een prachtige aromatische diepte, voordat het frisheid en wat mineraliteit in zijn lange en nauwkeurige afdronk.
Deze genever combineert de specifieke kwaliteiten van drie verschillende granen.
Neus: Vanille, room, vers geel fruit, banaan, ananas, mango, een beetje kruidnagel en zout
Smaak: Kruidensmaak, gember, steranijs. Kaneel, kruidnagel, een beetje bitter en een beetje zout
Afdronk: specerijen, gember, donkere chocolade, room, geel fruit
De whisky kenmerkt zich door de typische marsala-tonen, met impressies van abrikozen en sinaasappelmarmelade, gevolgd door tonen van nootmuskaat en gemberbrood. Citrus, honing en rozijnen maken de whisky compleet en zorgen voor een lange warme afdronk.
Neus: tonen van zeespray met zoete honing en karamel
Smaak: Romige vanille en gezouten karamel worden in balans gebracht met kruidige tonen van kaneel en nootmuskaat.
Afdronk: Een nootachtige afdronk met kaneelkruiden en een licht droge afdronk.
Neus: bananenbeignets, zeespray, oude eiken meubels, ciderappels, een vleugje Frazzles
Smaak: bloemige heide ontwikkelt zwaardere tonen van gezouten karamel, chili-chocolade, rokerige gerst en nectarines.
Afdronk: Rook wordt zoet in de afdronk, met een
Neus
Het aroma zingt met zoete, in sherry gedrenkte perziken die contrasteren met scherpe intermezzo's van verse gember.
Smaak
Tonen van strooptoffee en gebrande sinaasappel komen prachtig in balans in de mond.
Is het de turfgedroogde malt die Velvet Cap Peated Single Malt-whisky zijn uitgesproken aroma geeft, of zijn het de sherry vaten waarin hij rust? Adem het in: zachte turfrook en biscuitmout getemperd met een vleugje Jerez. Dit is een goed uitgebalanceerde
Bij Glenturret kennen ze de waarde van refill-vaten. Er wordt veel gezegd over het belang van first fill sherry oak, maar veel minder over de vaten die refill spirit bevatten. De 15 jaar oude whisky wordt aangedreven door refill-hout waarbij de eikenhoute
Vintage whisky van de Glenlossie-distilleerderij. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebottel
Vintage whisky van Bunnahabhain Distillery. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebotteld met
Kleur: licht amber.
Geur en smaak: zoet, bijtende, lichte geur.
Deze kwaliteit is bedoeld voor cocktails en om uw gerechten op smaak te brengen.
Koreman's Limoncello is een ambachtelijke limoncello die gemaakt wordt van louter natuurlijke ingrediënten. De biologische citroenen worden met de hand geplukt, gewassen en geschild. Het authentieke procedé wordt zeer precies uitgevoerd, zodat na enkele w
Neus: Met water doordrenkte rotsen en een zilte oceanische frisse invloed.
Smaak: Subtiel, met zachte, vrij zoete turf. Daarnaast rook, honing , vochtige as, drop en peper.
Afdronk: Alles wat voorafging, herhaalt zich in de 'finish'
Neus: Elegante Victoria pruimen-, dadel- en braamconfituur met sinaasappel, rozenhoning, gember en gekruide donkere chocolade.
Smaak: Sultana- en walnotencake met citroen, gember en nootmuskaat, verweven met de aanhoudende afdronk van donkere chocolade