Collectie
Deze grensverleggende, innovatieve whisky is perfect in balans met zoete en rijke smaken. Zoals tonen van bloedsinaasappels en rode bessen, een vleugje gerookt vlees met wat zout en peper, en een lange, zoet-fruitige afdronk.
Neus: krachtige aroma’s van turfrook krijgen gezelschap van fris citrusfruit, oude kranten en hints van eucalyptus. Smaak: stevig en fris met tonen van zeezout, turfrook, citrusfruit, noten, zoethout en munt.
Als je whiskyverzamelaar bent mag je deze whisky niet missen. Maar ook als je houdt van een bijzonder verfijnde smaak, uitgebalanceerd in alle facetten moet je deze fles gewoon hebben.
Het is een fruitige en rijke single malt, Er zijn al eerdere van dezelfde leeftijdsaanduiding uitgebracht voornamelijk op ex-bourbon en Sherry-vaten zijn gerijpt. De toevoeging van port vaten aan dit recept heeft de tonen van gebakken fruit geïntensiveerd
The Master's Anthology , waar de Master Blender je kennis laat maken met een whisky waarin traditie belangrijk is. Glendronach Ode to the Valley is de fruitige whisky van de serie, wat het resultaat is van een rijping in een mix van sherry- en portvaten.
De nieuwe Dewar's 25-jarige is een mix van mout- en graanwhisky's die zijn afgewerkt in ‘vers gedegradeerde’ vaten die voorheen werden gebruikt om Royal Brackla te rijpen, een van de mouten die eigendom zijn van Dewar's.
Dewars meestermenger Stephanie Ma
Zaterdag 25 okt. van 14:00–16:00: whiskyproeverij bij Versailles Dranken Nijmegen. Ontdek Balvenie & Glenfiddich, proef, leer en geniet. Meld je aan in de winkel of via onze site. Beperkte plekken!
Neus: bananenbeignets, zeespray, oude eiken meubels, ciderappels, een vleugje Frazzles
Smaak: bloemige heide ontwikkelt zwaardere tonen van gezouten karamel, chili-chocolade, rokerige gerst en nectarines.
Afdronk: Rook wordt zoet in de afdronk, met een
Een Single Blended Whisky geproduceerd door Zuidam Distillers. Deze whisky is een blend van drie verschillende pot still-distillaten:
Single Malt Whisky, 5-Granen whisky en Tarwewhisky, Na distillatie hebben alle whiskies volledig gerijpt in Pedro Ximéne
Chichibu is een kleine ambachtelijke distilleerderij, genoemd naar de plaats in Japan waar het bedrijf is gevestigd. Ichiro Akuto is de master distilleerder en heeft van Chichibu een topmerk gemaakt. Deze Malt & Grain is een instapper.
Nobels pink gin is een schot in de roos! Met een vleugje cranberry van ons mooie eiland krijgt onze gin een zoetje waar je na één keer proeven meteen gek op bent!
Als je ‘m drinkt met East Imperial tonic en een partje limoen in het glas serveert, dan is
Exclusief bij Versailles in Nijmegen: bijzondere gin van het nieuwe label van Perfect Dram: The Professors Indian Spiced met traditionele specerijen
99% Glen Scotia met 1% Springbank. 1st fill bourbon barrel.
Rijke tonen van mout, vanille en zoete specerijen. Funky steenfruit in de smaak en een olieachtig mondgevoel.
Proefnotities
Neus: vanille en eikenhout, citroencake, honing, pruimenjam, kokosnoot en frisse limoen.
Smaak: tonen van limoen, honingraat, tropische, eikenhout, steranijs, chocolade en vanille.
Afdronk: lang, toffee, appel, citroen en een eikenhout.
Neus: Diep en expressief, terwijl aroma's door rook wordt omhuld met tonen van eikenhout en wijn.
Smaak: De rijke zoetheid is prachtig geïntegreerd met de rook, het zout en de kruiden.
Finish: Erg lang en donker rokerig
Aroma: Een rijk intense Arabische gin met citrus en kruiden. Het heeft zachte, zachte parfumtonen van onze fundamentele jeneverbeskern, maar uitgebalanceerd met geconcentreerde citrustonen van zwarte citroenen en timut-pepers.
Smaak: Een soepele, ronde L
Op 21 september zijn er tussen 12 en 17:00 uur 7 leveranciers met mooie port en fijne wijnen.
Vanzelfsprekend zorgen we voor een lekker hapje en zijn er whisky's op wijn en port vaten te proeven.
Proef zeldzame Diageo Special Releases whisky op 8 nov bij Versailles Dranken Nijmegen. Meld je aan en ontdek jouw favoriet!
Met zijn diep robijnrode kleur en verfijnde aroma’s van rijp rood fruit, chocolade en een vleugje kruiden, ontwikkelt de Andresen Vintage 1999 zich prachtig in het glas.
De rijping op Amerikaans eiken zorgt met de speciale mout voor een gerstgouden kleur en een moutig en rijk karakter. Je ruikt de mout samen met vanille en honing. De smaak is rijk en zoet vol met hints van sinaasappelmarmelade en custard.