Alle bijzondere en oude whisky's
Geur
Zacht en honingzoet in de neus met zachte eiken tonen en hints van gekonfijte sinaasappelschil.
Smaak
De aanvankelijke gedurfde smaken van vanille-eik verdwijnen langzaam en onthullen lagen van geroosterde marshmallows, vers fruitterrine en met ka
Neus: nougat, marsepein, munt, snel gevolgd door sinaasappels en zacht tropisch fruit.
Smaak:Geweldige romige textuur. Tonen van mokka en sinaasappelmarmelade, citroenschil, passievrucht.
Afdronk:tonen van koffie, chocolade, bananen en een vleugje tabak
Neus: bananenbeignets, zeespray, oude eiken meubels, ciderappels, een vleugje Frazzles
Smaak: bloemige heide ontwikkelt zwaardere tonen van gezouten karamel, chili-chocolade, rokerige gerst en nectarines.
Afdronk: Rook wordt zoet in de afdronk, met een
Een release in Teeling's Vintage Reserve Collection, speciaal voor de Nederlandse markt. Het is een 25 jaar oude single malt, single cask-whisky die rijpte op een rumvat. Hij is gebotteld op een vatsterkte van 50,7%. Een bijzondere Irish whiskey!
– Aroma:
Schil van bramen en zwarte druiven met espresso, dadels en rijke donkere chocolade
– Smaak:
Bramen, zwarte druif met hints van rozijnen
– Afdronk:
Dadel en pure chocolade
Neus: Vanille, room, vers geel fruit, banaan, ananas, mango, een beetje kruidnagel en zout
Smaak: Kruidensmaak, gember, steranijs. Kaneel, kruidnagel, een beetje bitter en een beetje zout
Afdronk: specerijen, gember, donkere chocolade, room, geel fruit
NEUS: Rijk fruitig, met de geur van sinaasappel, pruimen en met donkere chocolade omhulde bessen gelaagd op walnoot- en kersenlikeur.
SMAKEN: boomgaardfruit, morellen, nectarine, rode appel en perzik, die blijven hangen in de walnoot en kumquat afdronk.
Proefnotities:
Neus: gerookte abrikoos, donkere kersenchocolade, hazelnoottoffee
Smaak: gebakken fruit, geroosterd eikenkruid, sinaasappel en kaneelkruid
Afdronk: Rijke gekarameliseerde rook
In 1978 werd deze Mortlach gedistilleerd. De whisky is bijzonder lang bewaard gebleven.
Vatnummer 996 was een Refill American Hogshead waarin de whisky maarliefst 42 jaar heeft mogen lageren.
Onafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail besloot in 2021 da
Neus: Elegante Victoria pruimen-, dadel- en braamconfituur met sinaasappel, rozenhoning, gember en gekruide donkere chocolade.
Smaak: Sultana- en walnotencake met citroen, gember en nootmuskaat, verweven met de aanhoudende afdronk van donkere chocolade
Neus: zoet, fruitig, tonen van tropisch fruit, ananas, mango, meloenen.
Smaak: Fruitig, rijk, tonen van fruit, ananas, meloenen.
Afdronk: Langdurig.
25 jaar gerijpt in ex-Bourbon vaten. De exquise smaak, uiterst zachte textuur en 53,4% vol Laphroaig 25 Cask Strength bewijzen dat geduld loont.
Klassiek ex-Bourbon graankarakter - boterachtige popcorn, honingzoete granen, houtkrullen - naast een pittige, Cointreau-achtige noot die na verloop van tijd donkerder wordt tot zwarte banaan. Zijdeachtig en levendig. Alcohol 56,2%
Neus: Rijke aroma's van rode appel en vanille leiden tot hints van gedroogde banaan. Ananas en kokosnoot worden in evenwicht gehouden door hints van vuur.
Smaak : De zachte smaken van gepocheerde peer en honing maken plaats voor ondertonen van rook. No
Neus
Open, vol. De eerste neus is gedroogd fruit, droog hout gedrenkt in kruiden, stoffige kast, zandkoekjes. Na het ademen veranderen gedroogde vruchten in overrijpe bessen, plus jodium verschijnt.
Smaak
Krachtig genoeg voor zijn diploma. Peperig met
Neus: Een verkwikkende zeewind zorgt voor een sterke maritieme invloed.
Smaak: Zilte zeelucht, rode appel, pittige sinaasappelschil met vanillesiroop en de zoetheid van karamel.
Afdronk: De smaak van zeezout is lang en aanhoudend met kruidige tonen van
Neus: Fruittonen van rijpe pruimen, verse perzik en dikke rozijnen ontmoeten kaneel.
Smaak: Ongelooflijk zoet met een vleugje kruiden, in de neus echoot door rode appel, mandarijn en rijke rozijnen.
Afdronk: lang, zacht en droog van karakter.