Proeverijen
Op 22 maart 2025 organiseert Versailles Dranken Nijmegen een whiskyproeverij met expert Jock Shaw. Ontdek de whisky’s van The Lakes en leer alles over hun unieke smaken.
Kom op 25 januari 2025 naar de whiskyproeverij bij Versailles Dranken Nijmegen. Whisky-expert Wouter Tol laat je kennis maken met de smaken van Tomatin en Cu Bocan. Reserveer snel je plek en proef bijzondere whisky's.
Ontdek de Diageo Special Release Whisky collectie van 2024 bij twee exclusieve proeverijen van Versailles Dranken Nijmegen. Reserveer nu voor zaterdag 14 december 2024 en laat je meenemen op een smaakvolle reis langs de nieuwste creaties van Diageo.
Ontdek Benriach whisky op onze proeverij op 22 februari 2025! Whisky-expert Nathan de Bruin neemt u mee in de wereld van unieke smaken. Reserveer snel uw plek bij Versailles Dranken Nijmegen. Mis het niet
Versailles 2de Editie Botteling 2023 Benriach 8 YO Finish op Tokaji Wine Cask.
Neus: Zoete Abrikoos, Heerlijk bloemig en romig
Smaak: Lichte basterdsuiker, honing en zacht kruidig
Afdronk: Zachte zoetigheid, tropisch fruit zoals ananas en rijpe mango
Neus: gebakken appel, kaneel latte, toffee
Smaak: wasachtig fruit, romige vanille, zoet eikenhout
Afdronk: complex, zoete mout, zachte kruiden
Neus: nougat, marsepein, munt, snel gevolgd door sinaasappels en zacht tropisch fruit.
Smaak:Geweldige romige textuur. Tonen van mokka en sinaasappelmarmelade, citroenschil, passievrucht.
Afdronk:tonen van koffie, chocolade, bananen en een vleugje tabak
Deze whisky is geboren door duizenden wandelingen in het woud
Als je whiskyverzamelaar bent mag je deze whisky niet missen. Maar ook als je houdt van een bijzonder verfijnde smaak, uitgebalanceerd in alle facetten moet je deze fles gewoon hebben.
Er komen aroma's vrij van appels en peren
Een prachtig uitgebalanceerd smaaksensatie van citrusfruit en lichte vanillezoetheid met een vleugje appel. Met een afdronk van zoetheid, kruid, verkoolde eik, citrus en vanille.
Neus: Turfrook, zeewiergeur en een 'medicinale' essentie bereiken de neus met een vleugje zoetheid.
Smaak: Verrassende zoetheid met hints van zout en turflagen.
Afdronk: Lang en aanhoudend. Wacht op de afterglow van het zoete zeewier.
Smaak: Vanille, talloze verleidelijke tropische vruchten, honing en bloemige charme.
Afdronk: Warm geroosterde moutigheid, tropisch fruit met laagjes crème caramel, abrikozentaart, cacao, zachte houtkruiden en een aangename nootachtigheid
Geur
Zacht en honingzoet in de neus met zachte eiken tonen en hints van gekonfijte sinaasappelschil.
Smaak
De aanvankelijke gedurfde smaken van vanille-eik verdwijnen langzaam en onthullen lagen van geroosterde marshmallows, vers fruitterrine en met ka
99% Glen Scotia met 1% Springbank. 1st fill bourbon barrel.
Rijke tonen van mout, vanille en zoete specerijen. Funky steenfruit in de smaak en een olieachtig mondgevoel.
Neus: krachtige aroma’s van turfrook krijgen gezelschap van fris citrusfruit, oude kranten en hints van eucalyptus. Smaak: stevig en fris met tonen van zeezout, turfrook, citrusfruit, noten, zoethout en munt.
De eerste release van de Ardnahoe Distillery op Islay is een veelbelovende 5 jaar oude Single Malt gerijpt op ex-bourbon- en ex-oloroso sherryvaten en is gebotteld zonder kunstmatige kleuring of een koude filtratie.
Neus: Een bedwelmende uitbarsting van kersen, rijpe bramen en donkere chocolademunt met hints van sinaasappelbitters en walnotenlikeur.
Smaak: Honing geglazuurde abrikoos en rijpe vijg met een crescendo van zwarte kers, engelwortel en muscovado. Lange en
Proefnotities:
Kleur: Amber.
Neus: eikenhout, karamel, chocolade.
Smaak: specerijen, vanille, karamel, citrustonen.
Afdronk: Langdurig.
Chichibu is een kleine ambachtelijke distilleerderij, genoemd naar de plaats in Japan waar het bedrijf is gevestigd. Ichiro Akuto is de master distilleerder en heeft van Chichibu een topmerk gemaakt. Deze Malt & Grain is een instapper.