Proeverijen
Neus: Diep en expressief, terwijl aroma's door rook wordt omhuld met tonen van eikenhout en wijn.
Smaak: De rijke zoetheid is prachtig geïntegreerd met de rook, het zout en de kruiden.
Finish: Erg lang en donker rokerig
Rijkelijk geurende vanille met heerlijke bloemige en kruidige tonen op de voorgrond, terwijl aroma's van boomgaardfruit zich in de loop van de tijd langzaam opbouwen, met toevoeging van rijpe appel en zoete peer. De potstill-kruiden.
Exclusieve proeverij met Aberlour whisky en Havana Club rum. Ontdek verschillen en overeenkomsten tussen beide dranken. Ervaar rijke smaken, diepgang en complexiteit. Cubaanse rum met zachte, zoete tonen.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
Benzaitan is gebotteld op 62,4% en heeft in totaal 249 flessen op de markt gebracht. Deze whisky is gerijpt in een Imperial Stout Barrel 1st Fill Cask nummer #14161. Het werd gedistilleerd in 2016 en gebotteld in 2023.
Neus: Groene appel en boomgaard vruchten
Smaak: Amandel en romige vanille
Finish: Zoetheid, specerijen, appel, peren, vanille, kaneel, geroosterd eikenhout.
Deze release uit 2023 zet de samenwerking voort tussen Bowmore’s meesterblender Ron Welsh en Aston Martin. Deze whisky is 22 jaar gerijpt in een combinatie van Amerikaans eikenhout en ex-oloroso sherryvaten en biedt aroma’s van heide, honing, kers, lychee
King of Scots is de blend waar het voor Douglas Laing ooit mee begonnen is. Nu Douglas Laing 75 jaar bestaat, mag een huzarenstukje niet ontbreken. De oudste en beste vaten werden nog eens opgeduikeld en dat resulteerde in een ...
Geur: van smeulende houtskool van eikenhout, zoethout en honingraat, met wilde heide, gember, butterscotch en sinaasappelschil.
Smaak: donkere chocolade, crème brûlée en geroosterde amandelen, kaneel, bros toffee, anijszaad en kampvuurrook.
OBAN SPECIAL RELEASE 2023
De geur combineert tropische fruittonen afkomstig van de rumvaten. Mango en gember dat overgaat in chocolade en appelkruimel. Vanillesmaken, sinaasappel, kaneel en tropische fruit leiden naar een kruidige en karamel afdronk.
NEUS: Tonen van zoetigheden, vanille en honing verweven met een vleugje citroen.
Smaak: Uitbarsting van pittige fruitcocktailzoetheid, chocolade en kerstcake, rum en rode druiven.
FINISH: Lang aanhoudende zoetheid van rijp fruit en een zachte textuur.
Neus:
Toffee, vanille, dessertappels, peren, zacht leer, kaneel en nootmuskaat.
Smaak: Vanille Custard, zacht eiken, gezouten karamel, digestieven, tarte tatin.
Finish: Verwarmende eiken kruiden, zacht leer, honingzoete amandelen, gestoofd fruit.
Neus: Tonen van groen fruit, appel en peer, en een potstille basis.
Smaak: Hints van vanille en kruidnagel maken plaats voor exotische oriëntaalse tonen van sandelhout, kokosnoot en Japanse wierook.
Finish: Een reis door het oosten.
Ook in deze whisky zijn tonen van sinaasappel waarneembaar in combinatie met bloemenhoning en sultanarozijnen.
Romige vanillecomponenten afkomstig van het houten vat voegen zoetheid, kruidigheid en nootachtige aroma's toe aan deze uitzonderlijke whisky.