Whisky
Geur: Rijk, rond en zoet met gedroogd fruit en een complexe bloemengeur.
Smaak: Een balans tussen honing, mout en bloemige tonen. Rijke vijgen en dadels komen tevoorschijn met een vleugje houtrook op de achtergrond.
Finish: Lang en verleidelijk met de z
Neus: hete romige karamel, geroosterde hazelnoten, overrijpe Doyenne du comice-peren en zachte vanille komen in het spel.
Smaak: gebakken appelschijfjes bestrooid met Demerara-suiker en kaneel, kiwi's en warme glühwein.
Finish: een fusie van zongedroog
Neus
Eerst grote aroma's van tropisch fruit - mango en ananas - gevolgd door zoete en hartige tonen van ham geglazuurd met Demerara-suiker en een vleugje barbecuerook.
Smaak
Meer zoet fruit, getemperd door hartige rokerigheid. Pittig en vol van smaak,
NEUS
Chocolade, geel fruit, butterscotch en gedroogde aardbeien.
SMAAK
Krachtig, veel zoethout, bosbessen, en kersenlikeur. Een krachtige rijke zoetheid bedekt de tong zonder bitter of sterk drogend te zijn.
AFDRONK
Een uitbarsting van gedroogd
Neus
Een combinatie van zoete bloemige geuren, kruiden en bloemen langs de rivier met wat honing en vanille.
Smaak
Een sterke moutige smaak met hints van zoete houtrook en sandelhout.
Afdronk
Een lange, moutige afdronk met lichte rook en hints van zo
Rogues 'Banquet biedt smaken van verzacht tropisch fruit, stengel gember en banketbakkersroom.
Geurig maar toch vol van smaak, het heeft een lange en bevredigende afwerking.
Bloemig, zoete turf, hibiscus en nootmuskaat. Smaak is elegant met weer turf in combinatie met zout.
Deze whisky heeft een zacht aroma gesneden hooi, verrijkt met de pittige tonen van sinaasappel en zoete granen. Op de achtergrond zijn er tonen hazelnoot en lichte vanille. De smaak begint met een stevige portie van eik met lichte vanille ondertonen en ga
Neus: Moutig, honing, fruitcake, peren, sherry, cookie dough, sinaasappelschil en aardse tonen.
Smaak: Kruiden en kruidnagel, daarna bloedsinaasappel, honingraat en tonen van gember.
Afdronk: Lang met een subtiele kruidige hint en prikkelende citrus.
Soepele en zachte zoetheid van vanille, gevolgd door diepere citrusvruchtenaroma’s en hints van gemout brood.
Een lange sluimerende intense afdronk die zoet begint en dan plaatsmaakt voor rook, turf en mout.
NEUS
Oranje fruit tonen, gember, zeebries en groene olijven.
SMAAK
Fris en elegant. Zeer aromatisch en tintelend. Oranje fruit, gember en zilt.
AFDRONK
Lang en drogend. Zoet en snel ook tonen van zeezout en zwarte pepers.
Ardbeg Uigeadail is vernoemd naar Loch Uigeadail, het meer op het terrein van de distilleerderij waaruit Ardbeg zijn water betrekt, een belangrijke factor in het distilleerproces. Ardbeg Uigeadail heeft geen leeftijdsaanduiding want de expressie bestaat u
Nu met gratis BBQ-boek (zolang de voorraad strekt)! Een gladde, romige textuur leidt tot een enorme stroperige zoetheid, smaken van melkchocolade, strooptoffee, anijs, sinaasappel en rokerige theeblaadjes. Zachte, zoete kruiden (nootmuskaat en kaneel), wa
5 jaar gerijpt in Amerikaanse eikenhouten en Spaanse Oloroso Hogshead-vaten
Gemout tot
307,2 PPM
Gebotteld op een alcoholpercentage van
61,3%
Geur: Rijpe peer gedroogde munt , oregano en hinten van rokerigheid
Smaak: jasmijn, mango en menthol
Finish: Lang, en aangenaam rokerig met een beetje bitterheid
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
SMAAK
Gerijpte rode bessen en gedroogde kruiden
NEUS
Rijk fruit met hints van zoet eikenhout en karamel
FINISH
Zacht, soepel en aangenaam lang