Whisky
Deze opwindende nieuwe Togouchi-whisky is een blended release die een afdronk kreeg in een biervat dat tonen van mout, lichte citrusvruchten en zachte hop aan de zachte, licht kruidige geest heeft gegeven. Het is een unieke, beperkte release die het probe
Neus: Met water doordrenkte rotsen en een zilte oceanische frisse invloed.
Smaak: Subtiel, met zachte, vrij zoete turf. Daarnaast rook, honing , vochtige as, drop en peper.
Afdronk: Alles wat voorafging, herhaalt zich in de 'finish'
Neus: Rijke aroma's van rode appel en vanille leiden tot hints van gedroogde banaan. Ananas en kokosnoot worden in evenwicht gehouden door hints van vuur.
Smaak : De zachte smaken van gepocheerde peer en honing maken plaats voor ondertonen van rook. No
SMAAK PROFIEL
Helder, levendig, romig. Barstend met appel, vanille en moutige tonen met een hint van rokerigheid in de afdronk.
Neus
Open, vol. De eerste neus is gedroogd fruit, droog hout gedrenkt in kruiden, stoffige kast, zandkoekjes. Na het ademen veranderen gedroogde vruchten in overrijpe bessen, plus jodium verschijnt.
Smaak
Krachtig genoeg voor zijn diploma. Peperig met
Neus
Geurig met tonen van gedroogd fruit, rijke honingzoete noten, toffee en lichte hints van kruiden.
Smaak
Tonen van zachte sherrynoten, gedroogd fruit en rijk eikenhout, met toffee en een licht vleugje zout van de rijping van 18 jaar aan de kust.
F
Neus: Een verkwikkende zeewind zorgt voor een sterke maritieme invloed.
Smaak: Zilte zeelucht, rode appel, pittige sinaasappelschil met vanillesiroop en de zoetheid van karamel.
Afdronk: De smaak van zeezout is lang en aanhoudend met kruidige tonen van
Gedistilleerd op 19 september 2008 combineert deze whisky onze karakteristieke tonen van vers fruit ongelooflijk goed met de zoete nootachtige smaken waar Rivesaltes-wijn bekend om staat. Contrasterende zoete en bittere smaken domineren het gehemelte, bij
NEUS
Intens en vanille zoet. Bloemig, hints van banaan, vijgen, rijke toffee, nieuw leer en eiken.
SMAAK
Aanvankelijk zacht, daarna levendig, levendig en droog, peperig, een vleugje rook, eiken, limoen, gember en kruiden.
Finish
Heel lang, verwarmend
NEUS
Oud Hollandse wafels met vanille ijs en mokkatopping. Rijke melkchocolade en gebrande creme brulee. Bosbessen.
SMAAK
Rond en rijk. Bitterkoekjes, kaneel, melkchocolade. Pepernootjesbitter. Paars fruit en walnoten.
AFDRONK
Smaakvol. Kaneelbi
Neus: aroma’s van vanille, geel fruit, bessen, amandelen en witte peper.
Smaak: fraaie combinatie van fruit en kruiden met tonen van bruine suiker en eikenhout.
De afdronk is lang en fantastisch in balans.
Proefnoties:
Neus: kust, pekel, bloemen
Smaak: delicate lavendel, bloemen, toffee appel
Afdronk: schoon, vers turf
Neus: Rijk aan gerst, citroen, bloemen en kruiden.
Smaak: Mondvullend zoet, gemalen suiker, gebrande citrus, gemengde kruiden, tijm, perziken en harde snoepjes.
Afdronk: Kruidig karakter met amandelen, gemaaid gras en gebrande suiker.
Neus: Warme custardpudding, net gebakken brood, rode appel, melkchocolade, gedroogde bloemen, botercrème en dennennaalden.
Smaak: Eerst tonen van kruidnagel, daarna brood en gemoute
In de neus, is het droog, aards, turfachtig in zijn stijl en zo laat het de eik naar voren komen met golven van gouden karamel, toffees, vanillevla, hints van gember, nootmuskaat en kruidnagel.In de mond is er een merkbare delicatesse en zachtheid in text
De whisky beschikt uitgebreid aroma vol met verschillende soorten specerijen die opbloeien in de neus. Deze bouwen verder uit naar fruit en geroosterde amandelen afgerond door beboterde gebakjes. De smaak begint vol en romig, richtend op een kern van melk
Neus: Gedroogde kruiden, malt, rode appel, pruimen, melk chocolade, vanille, venkelzaad en custard.
Smaak: Appelkruimel met toffee, melk chocolade, fudge en kruidnagel.
Afdronk: Aanhoudende warmte van kruiden.