Whisky
Neus: Groene appel en boomgaard vruchten
Smaak: Amandel en romige vanille
Finish: Zoetheid, specerijen, appel, peren, vanille, kaneel, geroosterd eikenhout.
King of Scots is de blend waar het voor Douglas Laing ooit mee begonnen is. Nu Douglas Laing 75 jaar bestaat, mag een huzarenstukje niet ontbreken. De oudste en beste vaten werden nog eens opgeduikeld en dat resulteerde in een ...
Geur: van smeulende houtskool van eikenhout, zoethout en honingraat, met wilde heide, gember, butterscotch en sinaasappelschil.
Smaak: donkere chocolade, crème brûlée en geroosterde amandelen, kaneel, bros toffee, anijszaad en kampvuurrook.
OBAN SPECIAL RELEASE 2023
De geur combineert tropische fruittonen afkomstig van de rumvaten. Mango en gember dat overgaat in chocolade en appelkruimel. Vanillesmaken, sinaasappel, kaneel en tropische fruit leiden naar een kruidige en karamel afdronk.
NEUS: Tonen van zoetigheden, vanille en honing verweven met een vleugje citroen.
Smaak: Uitbarsting van pittige fruitcocktailzoetheid, chocolade en kerstcake, rum en rode druiven.
FINISH: Lang aanhoudende zoetheid van rijp fruit en een zachte textuur.
Neus – roetige barbecue rook, groene appel en krachtig aromatische Citrusoliën, allemaal ondersteund door verwarmende kaneel.
Mond -Teerachtig, gerookte amandel, vanilletonen ,zeewier, cayennepeper en saline.
Na zestien jaar rijping ontwikkelt Benriach een rijkelijk uitgebalanceerde evolutie van onze kenmerkende Speyside-stijl. Drie vatrijping in bourbon, sherry en maagdelijk eiken brengt lagen van steenfruit, zachte mout, honing en nootachtige eikenkruiden.
Ook in deze whisky zijn tonen van sinaasappel waarneembaar in combinatie met bloemenhoning en sultanarozijnen.
Romige vanillecomponenten afkomstig van het houten vat voegen zoetheid, kruidigheid en nootachtige aroma's toe aan deze uitzonderlijke whisky.
Neus: Kokos, groene appel en peer, kaneel en kruidnagel, citroen.
Smaak: Zoete toffee en vanille fudge, grapefruit, citrus, ananas, geroosterd eikenhout.
Afdronk: Lang met zachte rook en verwarmende eikenkruiden van kruidnagel en anijs..
Resfeber is non-chill filtered en gebotteld op natuurlijke kleur bij 46,6% ABV. Het uitgebracht als een distilleerderij exclusief in het Verenigd Koninkrijk, en zal beschikbaar zijn in geselecteerde internationale markten. Nederland is er daar één van.
Het hele punt van de Manifesto-doos is om u een idee te geven van hoe graan, niet het vat, een whisky kan vormen.
Ook inbegrepen is een boek van 64 pagina's geschreven door Peter Mulryan, whiskyhistoricus en mede-oprichter van Blackwater Distillery.
Geur Subtiele, kust aroma’s met tonen van graan, gerst en moutige zoetheid met zacht fruit.
Smaak Aangename zachte tonen van turf met hints van droge kruidige hout tonen, rokerig en pittig.
Afdronk Lang, wat drogend met subtiele tonen van turf en rook
De tiende editie van deze limited edition-serie, Black Art Edition 10, vat de raadselachtige alchemie van het maken van whisky samen; met een beroep op de natuur, vakmanschap en het verstrijken van de tijd. Het type gerst en vat blijft een mysterie, en he
Deze fles Velvet Cap Single Malt Irish Whiskey heeft 5 jaar lang uitsluitend gerijpt in rode Bordeaux-wijnvaten.
Dit geeft de whisky zijn prachtige rossige gouden kleur en de heerlijke geur van vers gebakken rode bessen madeleines.
The Dalmore 25 Years is een whisky afkomstig uit de Schotse Hooglanden. De drank is amber van kleur en heeft een rijpingsproces mogen ondergaan van 25 jaar op Amerikaanse ex-Bourbon vaten van wit eikenhout, Tawny Port vaten en exclusieve Dalmore vaten waa