Whisky
Geur: Zilte zeelucht, bruine suiker, gebakken ananas en tropisch fruit.
Smaak: Melasse, kokos, banaan, perzik aangevuld met een fijne kruidigheid.
Afdronk: De maritieme tonen van Campbeltown whisky blijven hangen, met rijp fruit en kruidigheid.
De whisky kenmerkt zich door de typische marsala-tonen, met impressies van abrikozen en sinaasappelmarmelade, gevolgd door tonen van nootmuskaat en gemberbrood. Citrus, honing en rozijnen maken de whisky compleet en zorgen voor een lange warme afdronk.
Geur:Zoet, met een uitgesproken aroma van rijpe rode appels samen met honing, vanille en een vleugje kaneel
Smaak: Zoet, met een romige, olieachtige textuur, citrusschil, kaneel en gedroogde appel
Finish: Lang, zoet, met een uitgesproken peperigheid
Neus: Kokos, groene appel en peer, kaneel en kruidnagel, citroen.
Smaak: Zoete toffee en vanille fudge, grapefruit, citrus, ananas, geroosterd eikenhout.
Afdronk: Lang met zachte rook en verwarmende eikenkruiden van kruidnagel en anijs..
Neus: Zeespray, gesneden appel, citroenschil en geroosterd eikenhout
Smaak: Siroop, gesmolten bruine suiker, sinaasappelmarmelade,
pittige ananas, romige eiken vanille
Afdronk: Lang met zachte gemalen gember en
kruidigheid van kaneel
Resfeber is non-chill filtered en gebotteld op natuurlijke kleur bij 46,6% ABV. Het uitgebracht als een distilleerderij exclusief in het Verenigd Koninkrijk, en zal beschikbaar zijn in geselecteerde internationale markten. Nederland is er daar één van.
25 jaar gerijpt in ex-Bourbon vaten. De exquise smaak, uiterst zachte textuur en 53,4% vol Laphroaig 25 Cask Strength bewijzen dat geduld loont.
Geur
Het aroma heeft gefluister van een delicate tropische geur.
Smaak
Tonen van weelderige peer, heldere ananas en passievrucht, die allemaal prachtig in balans zijn in de mond.
Onmiskenbaar Talisker, van de neus van rook en zwarte peper tot de afdronk van koolteer en chili. Romig, evenwichtig tussen zout en zoet, en een van de meest succesvolle van de line-up van dit jaar. Alc 55,1%
Akkeshi Seimei Peated Single Malt 2022 / 5e zonnetermijn. Dit is de Seimei-editie van Akkeshi die is gewijd aan de 24 Solar Terms van Japan. Elke release zal de effecten onderzoeken die het lokale klimaat, natuur en landbouw hebben op het eindproduct.
Vintage whisky van de Glenlossie-distilleerderij. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebottel
Smaak: Banaan, citrusfruit en pruim, gecombineerd met rozijnen, vijgen en gemberbrood.
Finish: Kruidige peer, gekaramelliseerde sinaasappel en koffie, getemperd door zoethout dat vervolgens overgaat in morellen, pruimen en melasse stroop
Glengoyne 30 years is een limited edition whisky die maar liefst 3 decennia op zorgvuldig geselecteerde ex-sherryvaten heeft mogen rijpen. Dat deze single malt whisky z'n volledige rijpingsduur op deze sherryvaten heeft doorgebracht, vertaalt zich door na
Deze whisky daagt de conventie uit van wat een Ierse whisky kan zijn, met lagen van unieke smaak beïnvloed door onconventionele rijpingstechnieken op vat. Met de hand geselecteerde vaten van graan- en malt whisky worden aanvankelijk volledig gerijpt in Ex
Wolfburn Whisky Oloroso Sherry Cask 7 Years Limited Release
Dist. 2013
Botteld 2021
Second Fill Oloroso Cask.
Part One of a two part release
Dit is een uitdrukking die in 2020 werd gelanceerd, met een verfijnde formule en een nieuw labelontwerp om het merk te vertegenwoordigen. Hoewel het een soepele en goed uitgebalanceerde blended malt blijft, toont de formule verder een voortreffelijke bala
NEUS
Intens en vanille zoet. Bloemig, hints van banaan, vijgen, rijke toffee, nieuw leer en eiken.
SMAAK
Aanvankelijk zacht, daarna levendig, levendig en droog, peperig, een vleugje rook, eiken, limoen, gember en kruiden.
Finish
Heel lang, verwarmend
Neus: Koffiebonen, zoethout, honing, mout, salie, versleten leer, gedroogde bloemen, rode appel, kokosnoot, lavendel.
Smaak:Kruidnagel, tarte tartin van peer, venkel, gemberkoekjes, gerst suiker, grapefruit, gestoofde appeltjes, bramen en huisgemaakte vl
Neus: hete romige karamel, geroosterde hazelnoten, overrijpe Doyenne du comice-peren en zachte vanille komen in het spel.
Smaak: gebakken appelschijfjes bestrooid met Demerara-suiker en kaneel, kiwi's en warme glühwein.
Finish: een fusie van zongedroog