Whisky
Proefnotities:
Neus: gestoofde pruim, gebakken sinaasappel, gerookte walnoot en kaneelcacao
Smaak: donker fruit, manukahoning en chocolade-rozijnen
Afdronk: Lange en complexe afdronk met gerookte honing
Een uitnodigende neus waar barbecuerook en kruidnagel worden vermengd met frisse tonen van butterscotch en sinaasappelschil.
Bloemig, zoete turf, hibiscus en nootmuskaat. Smaak is elegant met weer turf in combinatie met zout.
Neem gratis deel aan de Whisky proeverij met Tony en Teun. Met verschillende whisky's die bij elkaar opgeteld 108 YO aan smaaksensatie hebben. https://dramtable.nl/6-februari-slijterij-versailles/
5 jaar gerijpt in Amerikaanse eikenhouten en Spaanse Oloroso Hogshead-vaten
Gemout tot
307,2 PPM
Gebotteld op een alcoholpercentage van
61,3%
Delicaat maar complex, een vleugje pure chocolade vult het elegante florale profiel van de whisky aan, terwijl de zachte invloed van zeelucht blijft hangen – een subtiele verwijzing naar de volledig op Islay plaatsgevonden rijping van de whisky.
Neus: Gekookt fruit, bramen, rijpe banaan, karamel
Smaak: Sandelhout, honingraat, gedroogde abrikoos en Mizunara (Japans eikenhout) en creme brûlée
Finish: Lang, rijk aan wierook aroma
NEUS: Zoete kustgolven van rijpe abrikozen en vijgen met geroosterde vanille en tropische flora, gedragen door een warme zeebries
SMAAK: Gekonfijte pistache, dadel en zoete vijg, kers en slagroom, doordrenkt met frisse kustlucht
Geur:Manukahoning, crème brûlée en antiek leer, granaatappel, guave en kersenbloesem
Smaak: vijgen, Sevilla-sinaasappelen, bosvruchten, passievrucht, Colombiaanse koffie en brioche
Finish: geroosterde kastanjes, zoete houtkruiden, cacao en Alphonso-mang
Neus: Een boterachtige toon, hint van zeezout, samen met tonen van gemberbrood en pecannotentaart.
Smaak: Romige koffie, gezouten karamel, dadelsiroop en met een subtiel vleugje turfrook.
Afdronk: De turfrook bouwt zich op in de afdronk.