Whisky
Rijkelijk geurende vanille met heerlijke bloemige en kruidige tonen op de voorgrond, terwijl aroma's van boomgaardfruit zich in de loop van de tijd langzaam opbouwen, met toevoeging van rijpe appel en zoete peer. De potstill-kruiden.
De Ballindalloch Distillery is in 2015 officieel geopend ( de productie was al gestart aan het einde van 2014) door toenmalig prins en de huidige koning Charles en zijn vrouw Camilla.
Proefnotities:
Geur: bakkruiden, gebrande honing en geroosterde koffiebonen, hazelnoten, gerookte amandelen en butterscotch.
Smaak: vleugjes zoete turf, met rijke chocolade en heidehoning, gevolgd door kaneel, gember en eikenhout-gerookte suiker
De Milk & Honey Elements Sherry; de geur is rijk aan rood fruit,eiken, karamel en een frisse toets van citroen. Fruit en sherry-zoetigheden vullen elkaar aan in de mond. De afdronk is lang met hints van chocolade, tabak en eiken.
Proefnotities
Neus: Vanille, donkere chocolade, Engelse marmelade en zoete drop.
Smaak - Chocoladerozijnen, sappig citrusfruit, rijke koffie, nootmuskaat en specerijen.
Finish - Gestoofd fruit en koffie.
De tiende editie van deze limited edition-serie, Black Art Edition 10, vat de raadselachtige alchemie van het maken van whisky samen; met een beroep op de natuur, vakmanschap en het verstrijken van de tijd. Het type gerst en vat blijft een mysterie, en he
Klassiek ex-Bourbon graankarakter - boterachtige popcorn, honingzoete granen, houtkrullen - naast een pittige, Cointreau-achtige noot die na verloop van tijd donkerder wordt tot zwarte banaan. Zijdeachtig en levendig. Alcohol 56,2%
GEUR
Zoete toffee- en pruimen aroma's, omhuld met vanille en mout.
SMAAK
Tonen van sappig zoete mout en pruimen vermengen zich met zomerfruit, vanille en toffee.
AFDRONK
Rijke zoete porttonen met een kruidige finale.
In 1978 werd deze Mortlach gedistilleerd. De whisky is bijzonder lang bewaard gebleven.
Vatnummer 996 was een Refill American Hogshead waarin de whisky maarliefst 42 jaar heeft mogen lageren.
Onafhankelijke bottelaar Gordon & Macphail besloot in 2021 da
De tweede distilleerderij van Mars, genaamd Tsunuki, werd in 2016 geopend in het gebied Kagoshima, gelegen in het zuiden van Japan.
Geïnspireerd door het iconische Galley Head Lighthouse die de wacht houdt over de velden aan de rand van de Atlantische Oceaan, heeft Clonakilty Distillers
Aroma's van versgebakken citroentaartjes, zelfgemaakte marmelade, ahornsiroop en zoete marsepein vullen de neus, aangevuld met tonen van rijke toffee, romige vanille, wilde honing, geroosterd eikenhout, gekristalliseerde gember en kaneel in de mond.
Neus
Open, vol. De eerste neus is gedroogd fruit, droog hout gedrenkt in kruiden, stoffige kast, zandkoekjes. Na het ademen veranderen gedroogde vruchten in overrijpe bessen, plus jodium verschijnt.
Smaak
Krachtig genoeg voor zijn diploma. Peperig met
Gedistilleerd op 19 september 2008 brengt deze whisky een uitbarsting van perzik en abrikoos in de neus, gekalmeerd door rijke Manuka-honing. De zoete honing blijft in de mond vergezeld van kokos en gember. De afdronk is heerlijk zoet en fris met een stro
Neus
Een combinatie van zoete bloemige geuren, kruiden en bloemen langs de rivier met wat honing en vanille.
Smaak
Een sterke moutige smaak met hints van zoete houtrook en sandelhout.
Afdronk
Een lange, moutige afdronk met lichte rook en hints van zo
Neus: Moutig, honing, fruitcake, peren, sherry, cookie dough, sinaasappelschil en aardse tonen.
Smaak: Kruiden en kruidnagel, daarna bloedsinaasappel, honingraat en tonen van gember.
Afdronk: Lang met een subtiele kruidige hint en prikkelende citrus.
Het aroma: Sinaasappelmarmelade, kaneel en nootmuskaat
In de mond: Mandarijn, vanille, gember en geplette appels
Finish notities: Gekarameliseerde sinaasappel en rijke donkere chocolade
Een heerlijke, soepele single malt gerijpt in ex-bourbonvaten van Amerikaans wit eiken en gerijpte Tawny Port-pijpen.
Het aroma: Citrusvruchten, chocolade en aromatische kruiden
In de mond: Sevilla-sinaasappels, gedroogd fruit en hints van vanillestokje
Finish notities: Gebrande koffie en pure chocolade