Whisky
Een mix van amandelroom, fudge, chocolade, gekonfijte viooltjes en gedroogde peer komt naar voren in de neus.
Hints van rode peperkorrels en pure chocolade worden afgerond met een droge afdronk.
Allspice en een kleine dosis kaneel blijven hangen
King of Scots is de blend waar het voor Douglas Laing ooit mee begonnen is. Nu Douglas Laing 75 jaar bestaat, mag een huzarenstukje niet ontbreken. De oudste en beste vaten werden nog eens opgeduikeld en dat resulteerde in een ...
Geur: van smeulende houtskool van eikenhout, zoethout en honingraat, met wilde heide, gember, butterscotch en sinaasappelschil.
Smaak: donkere chocolade, crème brûlée en geroosterde amandelen, kaneel, bros toffee, anijszaad en kampvuurrook.
Geur: Zoete vanilletonen met sprankelende aroma's, en complexe tonen.
Smaak: Volle en zoete tonen van vanille worden sterker en worden vergezeld door hints van rijp fruit, witte chocolade en een romige zachte textuur met opstijgende fruittonen.
Deze PMC:01 2013 vintage balanceert turfrook met subtiele bloemige en fruitige tonen en is uitsluitend op Islay bedacht, gedistilleerd, gerijpt en gebotteld.
De whisky kenmerkt zich door de typische marsala-tonen, met impressies van abrikozen en sinaasappelmarmelade, gevolgd door tonen van nootmuskaat en gemberbrood. Citrus, honing en rozijnen maken de whisky compleet en zorgen voor een lange warme afdronk.
Neus: citrus en sinaasappel met boenwas, gekuild gras, droge chocolade, zachte toffee en vanille.
Smaak: de smaken belanden midden op de tong en lopen even later door naar het einde van de tong, om vervolgend de keel te verwarmen.
Neus
Het aroma zingt met zoete, in sherry gedrenkte perziken die contrasteren met scherpe intermezzo's van verse gember.
Smaak
Tonen van strooptoffee en gebrande sinaasappel komen prachtig in balans in de mond.
Bij Glenturret kennen ze de waarde van refill-vaten. Er wordt veel gezegd over het belang van first fill sherry oak, maar veel minder over de vaten die refill spirit bevatten. De 15 jaar oude whisky wordt aangedreven door refill-hout waarbij de eikenhoute
Vintage whisky van de Glenlossie-distilleerderij. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebottel
Vintage whisky van Bunnahabhain Distillery. Dit is de vijfde editie van de serie "The Artist Collective", die tot doel heeft de verschillende regio's en stijlen van de Schotse single malt-productie te presenteren. Whisky in deze serie wordt gebotteld met
Neus: Intens gearomatiseerde turfrook met jodium en zeewier en een rijke, diepe zoetheid.
Gehemelte: Droge turfrook vult het gehemelte met een zachte maar sterke zoetheid, gevolgd door zee en zout met een vleugje hout.
Afdronk: Een lange, elegante met t
Neus: Diverse citrusvruchten, geel fruit, apfelstrudel en een beetje vanille.
Smaak: Intens, sinaasappel- en citroenschil, specerijen, fruitcompote en groene bladeren.
Finish: Lang, sinaasappelschil en fruitcompote.
The One collectie is een range van fijne blended whisky's. De smaken worden allemaal uniek verrijkt door de vaten waarin ze rijpen.
Neus: Met water doordrenkte rotsen en een zilte oceanische frisse invloed.
Smaak: Subtiel, met zachte, vrij zoete turf. Daarnaast rook, honing , vochtige as, drop en peper.
Afdronk: Alles wat voorafging, herhaalt zich in de 'finish'
Deze whisky daagt de conventie uit van wat een Ierse whisky kan zijn, met lagen van unieke smaak beïnvloed door onconventionele rijpingstechnieken op vat. Met de hand geselecteerde vaten van graan- en malt whisky worden aanvankelijk volledig gerijpt in Ex
Neus: Opmerkelijk aroma van vers tropisch fruit, noten en rijk gedroogd fruit.
Smaak:Zachte vanille, geroosterd eiken, sherrynootjes met een vleugje kruiden. Weelderige vlezige fruittonen maken het zijdezachte mondgevoel compleet.
Finish: Blijft hangen,
GEUR: Bananenyoghurt met pure chocoladeschilfers, geurige wilde bloemenhoning en gemalen witte peper.
SNAAK: Rijke melasse gevolgd door pecantaart bestrooid met geroosterde kokos, warme kruidenmix van nootmuskaat en kruidnagel.
FINISH: Tropisch fruit, p